castellano

Una estada a Cal Brentxat és una magnífica ocasió per participar en les tradicionals festes de la comarca

Festes de Sant Antoni.

El 16 de gener o cap de setmana més pròxim, se celebra la tradicional "foguera dels quintos" al voltant de la qual es gaudeix menjant les típiques pastes de la zona, regades amb mistela o moscatell.

 

Festes de Setmana Santa

El Dijous Sant i Divendres Sant, se celebren les processons religioses tradicionals. Hi ha també repic de tambors i, a pocs quilòmetres, la Ruta del Tambor.

 

Festes de Primavera

Durant la Pasqua de Pentecostes hi ha un aplec popular a l’ermita de Santa Anna, amb ball, concursos i jocs tradicionals.

Fira de Primavera.

Durant l’últim cap de setmana d’abril se celebra la fira agrícola i comercial, amb la seva exposició de maquinària agrícola, venda d’animals, plantes, productes de l’hort i flors.

També s’ofereix una magnífica selecció de productes artesans, formatges, embotits, llana, sabó de rentar tradicional.

Sant Cristòfol.

El cap de setmana més pròxim al 10 de juliol se celebren les festes de Sant Cristòfol, amb una gran sardinada popular i es beu vi que raja de la font de la plaça. Hi ha ball i diversió a la Muntanya de Sant Cristòfol que pots acomiadar amb l’espectacular sortida de sol per sobre dels Ports de Tortosa-Beseit.

Festes Majors - Festes d’agost.

Se celebra la festivitat de Santa Maria i Sant Roc entre el 14 i el 17 d’agost. Joves i grans surten a la plaça per gaudir d’una de les festes més tradicionals de la zona, veure qui corre més i millor davant dels bous. Per a la diversió dels més petits hi ha curses d’ases, curses de bicicletes, a més de gegants i comparses. Els balls duren fins ben entrada la nit i es combinen amb bous de foc i espectaculars focs d’artifici. Per finalitzar la festa, s’organitza una gran menjada popular en què el principal protagonista torna a ser el bou que s’ha fet córrer.